Galeot | Aktivan odmor

Galeot holidays
Hrv Eng
Apartmani Villa Vinka, Brela

Aktivan odmor tijekom srpnja i kolovoza: Za sve korisnike apartmana Villa Vinka

 

Svaki tjedan organiziramo:

 

1. Posjet staroj kući naše obitelji

u starom dijelu Brela, smeštenoj na imanju s maslinikom i voćnjakom, autentičan interijer obiteljske kuće građene početkom 20 stoljeća, koji čini obiteljska zbirka namještaja, odjeće, ukrasa, knjiga, dokumenata i predmeta za kuću iz prve polovine 20 stoljeca.

Brela su i stari poljoprivredni strojevi i alati, preše za masline i grožđe, kotao za rakiju, kamenica za čuvanje ulja isklesana od bračkog kamena.

Brela su i interijeri sačuvani onakvi kakvi su bili kad su prvi puta uređeni prije 80 i više godina, odjeća za rad i ona za misu kupljena u Splitu i Londonu, dijelovi vojne uniforme donešene iz I i II svjetskog rata, slike i okviri donešeni s puta našeg djeda, pomorca, u Kinu ili koji drugi dio svijeta, mornarske škrinje okovane i oslikane, mornarski krevet na sklapanje, crtži 10-godišnjeg djeteta iz internata u Širokom Brijegu 1930. godine, tepih tkan iza brda, narodni motiv izvezen na prekrivaču za stol 1917. godine, koji je u kuću donijela snaha iz Šibenika, biblioteka knjiga braće Radić izdana prije II svjetskog rata, matrikula Hamburg-Amerika HAPAG Line iz 1933., štedna knjižica Seamen's Bank for Savings sa Wall Streeta u New Yorku, naivne kopije svetih slika koje su prodavali lutajući slikari, fotografije koje su radili putujući fotograf, razglednice koje su našoj nepismenoj baki slali prijatelji. 

 

2. Za punog mjeseca

noćna šetnja po mjesečini, a za noći bez mjeseca, promatranje zvjezdanog neba uz korištenje teleskopa i dalekozora, učenje orijentacije po zvijezdama.

 

3. Šetnja seoskim puteljcima

i rano-jutarnje planinarenje po Biokovu, uz promatranje i bilježenje mediteranske flore i faune.

Brela su i staro selo, izgrađeno ispod Biokova, njegovi maslinici, kako oni zapušteni tako i oni uređeni, kako oni stari tako i oni tek posađeni. 

Brela su i moćna planina Biokovo, njene padine pune divljih irisa u svibnju, njeni gušteri i vjeverice, šetnja terasama maslinika pod bijelim svjetlom punog mjeseca, daleko od električne rasvjete.

 

4. Tradicionalni obrok breljanskih težaka

pašta fažol, arambašići. Tradicionalno blagdansko jelo: pašticada.

galeot - galeot holidays - apartmani - dodatni sadržaji - kontakt - kako doći
Obiteljska zadruga Galeot • Ivana Gundulića 44, 21322 Brela • e-mail: galeot@galeot.hr • tel: +385 99 2022 104

design and developement: ri-mo design | validated xhtml 1.0/css 2.1 | copyright 2011. Galeot d.o.o.